Nedräkning; studenten!

Nu är det inte alls lång tid kvar tills jag ska lämna skolan bakom mig och komma ut i vuxen-världen. Det är 24 dagar kvar till den stora dagen, och just nu känns det helt fantastiskt! Jag är i princip helt klar med skolan (ett nationellt prov och någon annan uppgift kvar) och jag har blivit lovad lite extrajobb på Skopunkten; eventuellt lite i sommar, och mer sen till hösten.

Inför själva studentdagen är det mesta fixat. Klänningen är köpt. Mössan ligger i sin kartong och väntar på att bli använd. Skorna köpte jag idag, och på champangeglaset står det; Student 09.




Sko-lycka och hejdå-lunch!

Jag är nu inne på min andra vecka på skopunkten, och jag trivs som fisken i vattnet. Men det kanske ni kunde räkna ut själva? Efter 7 dagar har jag lagt undan 6 par skor, och idag fick jag med mig 3 av dem hem; med lite hjälp av mr D som inte tycker att jag har tillräckligt av dem där hemma (hehe).

Inatt åker David till Polen med sin arbetskamrat, och jag blir ensam kvar hemma. Det är tur att jag har mamma och pappa och mitt rum i Älvesta så att jag inte behöver vara så ensam trots allt. När jag stod och packade upp skor idag insåg jag att jag bara skulle hinna träffa David en liten stund från att han kommer hem från jobbet och tills han ska åka. Så jag skickade iväg ett litet gulligt sms och föreslog en hejdå lunch på Marieberg innan han började jobbet. Och så blev det! På restaurangtorget bjöd godingen mig på en nacho-talrik, och han tog ett pitabröd med kyckling... När han släppte av mig vid skopunkten skickade han med mig lite pengar så att jag kunde köpa några av skorna jag tjatar om hela dagarna.


It's all about shoes ;) And Mr D.

Min snygga David!


Bio ikväll...

med David, Micke och Jenny. Änglar och demoner.


Riskettan och skopunkten

Imorse fick jag gå upp ovanligt tidigt för att möta upp Erik och sen ge oss iväg till körskolan för riskettan. Det var dock inte så jobbigt som jag hade väntat mig, utan de där tre timmarna rullade på ganska snabbt. (Med hjälp av några koppar kaffe och kakor). Det som var skönt med den här utbildningen om man jämför med den vanliga teorin var att vi själva fick vara lite aktiva och diskutera istället för att bara sitta och lyssna, som ofta blir jobbigt i längden. 

När kursen var klar körde gulliga David in mig till Skopunkten, där jag gör min sista APU nu. Jag har varit där en gång tidigare (för ca 1½ år sen) och trivs kanonbra! Jag har en känsla av att de här tre veckorna kommer att gå jättefort, och sen är det inte lång tid kvar i skolan. Närmare bestämt två veckor.

Förresten; det är 12.e maj idag. Precis en månad kvar till studenten!


Helgen

Det här har varit en mycket trevlig helg måste jag säga! I fredags gjorde jag min sista APU-dag på Lindex, vilket iof var ganska tråkigt. Men jag har lärt mig mycket därifrån som förhoppningsvis kommer hjälpa mig ett få ett butiks-jobb snart. Jag har haft 3 bra veckor på lindex, och passade dessutom på att fylla garderoben lite medans jag var där;


När jag slutade i fredags åkte jag nästan direkt hem till syster Anna där det var spa-party. Eftersom jag shoppade upp nästan alla mina pengar på Lindex (och måste spara lite till min nästan APU på skopunkten) blev det inte mycket köpt, men det bjöds på trevligt sällskap, god paj och vin.

I lördags hade jag och David bestämt oss för att sova så länge vi orkade, men när klockan var runt 12 orkade jag inte ligga kvar längre utan drog med mig David upp. Sen blev det en sväng till Grindstugan för att äta pizza, men mest för att träffa Lovisa. Därifrån åkte vi vidare till Träntorp där vi dök upp precis när Ami och Raoul skulle fika. Det är inte klokt vilken bra tajming man kan ha va. :) Efter några timmar där tog vi med oss Amanda hem till henne så jag kunde prova min underbara balklänning som hon har hjälpt mig att sy in. Nu sitter den som en smäck, TACK!

Nu är det söndagskväll och som vanligt har helgen gått alldeles för fort. Idag har vi mest slappat. Var in en sväng till Skopunkten och påminnde att jag kommer imorgon, och sen åkte vi till Älvesta och såg Sverige ta VM-brons.

Det var vår helg, hoppas att du har haft det precis lika bra :)

Lite bilder från tiden som gått..

Påskfirande uppe i stugan men mamma, pappa, Anna, Samir, Raz, Erik, Adde, Micke och Jenny.










Sen kom vi hem till våren! :D




Årets första tur med husbilen;




Valborg, vid en sjö i en skog:



RSS 2.0