Godmorgon med the O.C

Jag ligger fortfarande kvar i sängen och funderar på vad jag ska hitta på idag. David åkte precis till Värmland för att hälsa på sin morfar, fota lite, och eventuellt träffa några gamla vänner. Jag får se vad jag hittar på, ska i alla fall börja med att äta frukost.

Igår satt jag och kollade på lite O.C klipp på youtube. (Ja, jag saknar den serien) För några ögonblick blev jag som ett barn på julafton när jag såg ett klipp med rubriken "the o.c Season 5 Trailer" -Det kan inte vara sant! tänkte jag. Och det var det inte heller. :(  Det var bara någon lurig människa som klippt ihop det. Jag får alltså fortsätta kolla på mina 4 säsonger om och om och om igen.


Hemska hajar!

I går gick jag och David hem till Erik (min bror) en stund för att kolla in hans hajar och lite så. Och ja, han har skaffat sig hajar. Han tänker inte alls på sin lilla "lillasyster-pyttesyster"s hälsa. För er som inte vet det är jag livrädd för hajar. Men jag går framåt i utveckligen och kan nu kolla på Eriks hajar. Jag vågar dock inte gå för nära glaset. Det är i alla fall ett stort steg för mig att ens våga kolla på dem. Men men. För några dagar sen hade han 6 st hajar. Men nu har han bara 5.
Kolla in filmen. Det är nästan (men bara nästan) så att jag tycker synd om den lille.



Hör upp!

Om du känner att du har varit elak eller rent utan hemsk mot mig och vill göra rätt för dig, eller kanske bara vill ge tillbaka för någonting jag har gett dig. Här har du din chans. Gå in på  http://www.gojane.com och klicka hem dessa skor som skulle få vilken "Carrie Bradshaw-idol" som helst att svimma av avund till mig! Helt fantastiskt snygga!
Tro mig. Jag förlåter dig!





Verkar jag lite för desperat? Förlåt, det var inte meningen :)

Shoppingdag

Idag har jag haft en jättebra dag! I morse klockan 9 kom Linda och Jenny och hämtade mig och sen åkte vi till Norrköping för en tjejdag på stan! :D Jag hade inte så mycket pengar att handla för, men det var inte det viktiga. Det viktiga var att jag fick umgås med mina vänner, och göra någonting kul tillsammans med dem. Jenny har jag inte träffat på hur länge som helst.

Jag fick i alla fall med mig lite nya grejor hem. En svart 'teodora top' från gina tricot. En sån där med urringad rygg för er som inte vet. Jag har redan en sån i rött. Sen köpte jag en stickad kort cardigan, också från gina, och ett par tygskor från monki. Eller ja, tygskorna fick jag av min mamma. Hon tyckte att jag skulle köpa ett par nya efter att ha sett hur mina gamla såg ut!

Kan lägga in bilder imorgon, utifall någon mot alla odds skulle vara intresserad ;)


När jag kom hem från Norrköping hade David lagat förmodligen det godaste jag har ätit på väldigt väldigt länge! När jag kom hem och gick upp i trapphuset kände jag är sååå underbar mat-doft. Jag bara hoppades att det skulle komma från vår lägenhet, och det gjorde det :D David hade gjort kycklingfilé med en helt underbart god marinad, en egen smarrig currysås och pasta! Jag säger bara: MUMS!

Måndag morgon

God morgon! Jag passade på att sova ut lite idag eftersom att det är första dagen på mitt höstlov. Jag ligger fortfarande kvar i sängen med datorn i knät. Snart ska jag gå upp, och sen gå till maxi och köpa mjölk till frukosten. För övrigt kommer jag nog ha fullt upp idag. Efter frukosten ska jag cykla till älvesta och träna på crosstrainern där, det känner jag för. Mellan kl 12-17 har jag bokat tvättstugan, och sen har jag även körlektion.

Jag får hoppas att min hjärna vill sammarbeta med mig idag. Det ville den definitivt inte igår. Det blev lite jobbigt när jag var på dansen, och i 2 timmar skulle försöka komma ihåg min koreografi, och sen utföra den. Det gick en stund, men sen blev jag bara yr i huvudet och fick sätta mig pladask på golvet och kolla på istället.

Hoppas att ni får en bra dag! det ska jag ha =)

Äntligen fredag!

Nu sitter jag i skolan, men slutar snart. Det innebär att mitt höstlov snart börjar!
Jag vet precis vad många av mina dagar kommer att bestå av om vädret är som de har varit de senaste dagarna. Svaret är: Sex and the City :D Min favoritserie, förutom O.C.
Nu blev jag jättesugen på att trycka ner mig i soffan, med en stor filt över mig och med en stor skål med popcorn, och frossa i gamla avsnitt. 

Filmen kom ut för 2 dagar sen, så den måste jag köpa! Såg den på bio i somras med syster.


Vill ha :D

  





Måste kolla på ett avsnitt när jag kommer hem idag. Slutar ju snart =)

En torsdag.

Hemma idag också. Känner mig hängig. Finns det något värre än att vara hemma sjuk, rastlös som aldrig förr, men ändå inte orka göra någonting? Ja, självklart finns det det, men det är jobbigt.

Jag måste i alla fall orka pallra mig iväg till posten och skicka iväg ett paket, och sen vidare till ica för att köpa något att stoppa i magen. Jag har inte ätit frukost än, för det finns inte så mycket att äta här just nu. Jag måste köpa lite bröd. Och mjölk. Ingen riktig frukost utan mjölk.

För övrigt måste jag nog ta tag i lite skolarbeten idag. Det mesta som vi håller på med i skolan nu ska vara klart och inlämnat i morgon. Nästa vecka har vi höstlov, och efter det har vi praktik i 2 veckor. Som jag skrev för någon dag sen så har jag fixat praktikplats på Cubus i Örebro.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Sen ska jag försöka ta tag i den här dagen!
Önska mig lycka till.

Snooze

Jag är en av de människor som inte skulle kunna klara mig utan snooze-knappen på min mobil.
Min klocka ringde som vanligt 06.00 idag. Jag behöver absolut inte gå upp så tidigt, men jag måste ställa klockan på det för att hinna snooza minst 3 gånger. Vissa dagar blir det mer, men aldrig mindre.

I morse vaknade jag med världens huvudverk. Smart som jag är tänkte jag: Jag kanske kan snooza bort huvudverken! Vilken jättebra idé Emma! Klockan ringde:
06.00
06.09
06.18
06.27
06.36
06.45
06.54
Då insåg jag att det antagligen inte skulle fungera...så jag tog mig upp ur sängen, gick ett varv i lägenheter och insåg att det inte var någon idé att gå till skolan. Jag gick och la mig igen, och glömde stänga av alarmet. klockan 7.03 ringde det igen. Då stängde jag av det.

Nu är jag vaken, och huvudverken verkar inte vilja försvinna. Jag har i alla fall fått lite saker gjorda. Har städat lite, diskat, försökt äta och..ja, inte mycket mer än så. När David kommer hem ska vi åka till Maxi och hämta ut ett paket. Fick hem en AVI nyss när posten kom, och jag tror att det är mina nya skor från Don Donna som kommit :D

Efter det ska vi åka och hämta Rasmus på dagis, och vara med honom tills mamma kommer hem från jobbet och tar över. Då är det dansträning för mig del. Förhoppningsvis är huvudverken borta.



Mina nya, fina skor. Har visserligen inte sett dem på riktigt än, men jag hoppas att de är så fina som jag tror =)


När jag ändå visar de här skorna kan jag ju passa på att visa de som jag köpta förra veckan på Zara också. Bilden är lite dålig, men den får duga. Köpte dem för att ha ett par nya och fina när jag var på Klaras i fredags.

Jag är nöööjd =)

Rosa Asus Eee


Vill ha. Vill ha. Vill ha! :D

Har dessvärre inte hittat någonstans där man kan köpa den i Sverige. Jag har bara hittat den i svart och vitt.

Den rosa upptäckte jag när jag var i Italien i somras. Där fanns den på Media Markt.

Jag fortsätter mitt sökande efter denna underbara lilla dator. Den skulle passa så fint till min lilla rosa bärbara hårddisk.. =)






Vad vore man utan sina vänner?



Hej hej!

Nu var det några dagar sen jag skrev.. Sen sist har jag bland annat hunnit fylla år, firat med nära och kära på Klaras, firat världens sötaste Rasmus 5-årsdagen, varit på barnvälsignelse för världens sötaste Elnah, och fixat APU-plats på Cubus i stan. Imorgon har jag körlektion, och sedan är det skola.
Där har ni en kort sammanfattning av mina senaste dagar. Nu ska jag och David gå och lägga oss.

Här kommer en bild på min nya fina mobil som jag fick när jag fyllde år.

Sony Ericsson Z770i

...

Nu ska jag snart gå och lägga mig....för sista gången som 17-åring =) Godnatt!

Nehe, inte denna gång heller....

Idag skulle jag ju som sagt till tandläkaren, men så blev det inte.. De ringde mig klockan 7 i morse och sa att min tandläkare var sjuk. Förra gången avbokade de mig p.g.a att det fanns en annan som behövde aukt vård, och därför fick ta min tid. Gångerna innan det fick jag avboka p.g.a nationella prov och andra viktiga saker i skolan.. Den här tiden skulle jag egenligen ha haft den 12.e december 2007

Det är nog inte meningen att jag ska få gå till tandläkaren..

Tisdag

Dagen har varit bra, om man bortser från det som har hänt med Davids bil. Jag förstår verkligen inte hur man kan göra så :S Men, men, det finns ju idioter till allting idag.
Jag har iaf haft en lugn dag i skolan, fick hem min fina klänning som jag köpte förra veckan, och så har vi varit hemma hos mamma och pappa och ätit god mat. Pasta och kycklinggryta.

Morgondagen blir nog inte lika kul, jag ska nämligen till tandläkaren... Jag kan väl inte påstå att jag har tandläkarskräck, men jag kan ju heller inte påstå att jag gillar det. Jag gillar helt enkelt inte att ha någon annans fingrar i min mun. Jag antar att det finns många fler som känner likadant? Men det är bra att jag fixar mina tänder nu medans det är gratis, om 2 år kommer det att bli värre.



- 2 dagar kvar =)

Måndag

Då var det måndag igen, och jag har precis kommit hem ifrån stan.. Idag började jag skolan klockan 8; hade matte B, Arbetsmiljö och säkerhet och sen idrott. Efter idrotten åkte jag, Jennifer och Annica in till stan och käkade lunch på La Baugette, och sen gick vi i lite affärer. Jag köpte ett linne, ett par örhängen och en mascara.

 

Det vär nästan så att den där himla oturen var med mig idag också, men den lilla turen jag har med mig ibland hann före och räddade mig. När jag var inne på Gina och provade ett linne glömde jag min lilla påse med mascaran i, och jag kom på det ca 1 timme senare. När jag sprang tillbaka till Gina för att se om den fanns kvar i provhytten gick larmet i butiken. Då satt larmet kvar på linnet som jag precis hade köpt på ett annat ställe. När jag kunde visa upp kvittot på linnet tog hon bort larmet åt mig. Och mascaran hängde så fint kvar där inne =)

 

Nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma och hämta mig.. Mamma och pappa köpte en crosstrainer förra veckan, så jag ska träna på den.. Dessutom köpte jag och mamma en varsin skräddarsydd klänning på Tradera för någon dag sen, så vi ska ta och mäta oss lite, så att jag kan skicka in måtten =)

 

 


Bärbar hårddisk

Här om dagen sa pappa att han skulla köpa mig en bärbar hårddisk där jag kan spara alla mina viktiga saker...
-Jag vill ha en rosa! var jag naturligtvis snabb att svara.
-Mm visst, sa pappa. Jag kan köpa din en sprayburk med färg, så kan du färga den rosa själv.

I går var pappa och handlade, och självklart hade han hittat en rosa hårddisk. Dock bara med 160GB minne.
-Jag ska köpa en riktigt till dig någon gång, men jag var bara tvungen att köpa den där till dig när jag såg den.

Haha. Du är ju bara för söt pappa =)

  

Torsdag

Min dag började på samma jobbiga sätt som igår. Fast värre. Jag vaknade till och kollade på klockan. 07.06. Jag skulle åka med mamma kl 07.20. Fort som tusan sprang jag ner för trappan, hoppade in i duschen, ut lika fort, upp för trappan, på med kläderna och lite maskara, på med skorna och jackan, och ut till bilen! Och där slog jag mitt rekord!

Som tur var kom Annica bara en liten stund efter mig till skolan. Hon hade också försovit sig, så vi gick ner till caféet och åt frukost. Efter det gick vi upp till grupprummet och läste 'alla barnen-historier'. Och där vände min dag till det bättre. Vi skrattade så att tårarna sprutade! Tack min vän =)

Snart är det dags för lunch. Nu när de bygger om vår matsal äter vi på restaurang Sjösidan vid Kumlasjön. Gött!


Läs detta! Det är komiskt.

Den här dagen är inte min dag. Det är nog inte meningen att det ska gå bra för mig. Dagen började med att jag inte vaknade av klockan, så jag fick ett riktigt uppvaknande när jag vaknade till och kollade på klockan och såg vad den var. Dessutom skulle jag åka med mamma, och hon behövde åka tiden som vi sagt för att hon skulle hinna till jobbet.

Väl framme i skolan skulle vi fika lite. Jennifer hade köpt arraksbollar och min lärare bjöd på kaffe och te. Alla kan väl räkna ut att jag brände mig på tungan? Det känns fortfarande.

Precis innan jag skulle stänga av min skoldator för att gå till bussen kollade jag min mail. Jag hade fått mail från säljaren med tröjorna jag vann budet på i lördags på tradera. Betalningsinformation tänkte jag, (kanon, för då får jag hem de snygga tröjorna snart) Men nej. Hon skrev: "Alla auktioner som jag la upp 1 oktober slutade för tidigt, ett fel från tradeas sida. Alla auktioner kommer att läggas ut på nytt så ni är välkommna att buda igen. Ber så hemskt mycket om ursäkt för det här".. Jahopp. Inga tröjor heller.

Blev lite ledsen för det, stängde av datorn, och gick till bussen. När vi närmade oss min hållplats tryckte jag på stoppknappen. Det lät ingenting, eller kom upp en röd skylt med "stopp" där framme, men det var en jättegammal buss.. Så det ignorerade jag. Men självklart var min knapp TRASIG och bussen åkte så fint vidare. Jag fick gå tillbaka hem. Och vet ni vad det roliga är? Jag fick skoskav av mina skor tidigare idag. Det är mina mest använda klackisar, och jag har aldrig fått det förut, men självklart idag.

SNART BLIR JAG PÅKÖRD AV EN ÄLG PÅ CYKEL =)

Sommarkänslor

I går köpte jag en ny klänning som jag ska ha med mig när vi åker ut och reser i januari.
Personligen tycker jag att den är jättefin. Enkel och fin.


155 kr. (Tradera.., as usual)


Körlektion och skolarbeten

Idag hade jag min första körlektion på körskolan. Det gick jättebra och hon trodde inte att jag skulle behöva så många lektioner som det såg ut nu. Det känns bra. Jag ska in och boka en ny tid på onsdag när jag har fått mitt nya schema. Då vet jag om jag har någon lång håltimme som jag kan köra på, eller om jag börjar sent någon dag.

Mina planer för idag är att jag ska städa mitt rum, göra lite skolarbeten som jag ligger efter i. Eller jag ligger egentligen inte efter, men det ska nog vara klart snart och jag har en del att göra.. Och så hade jag tänkt att plugga lite körkortsteori.

Nu ska jag göra lite nytta här.. Jag kanske skriver mer senare. Jag måste visa mina grymma dans/mjukisbyxor som jag köpte av min danslärare igår, (eller det var hennes kompisar som sålde sånna) De är hur skönt som helst, och jag planerar att flytta in i dem. =) Ha det bra min vänner!

Så kan det gå.....

I kväll lämnade David mig här i lägenheten för att åka på firmafest på Harry's. Och sen sover han och min bror kvar i örebro hemma hos min andra bror, så jag är väldigt ensam. Problemet när man lämnar mig ensam är att jag kan bli ganska rastlös... Som tur var började ju "stjärnor på is" i kväll, så det kollade jag på. För övrigt har jag inte haft mycket att göra, så jag gick in på tradera, klickade in på kläder och "sista chansen" och fyndade 2 snygga tröjor. Huh, så kan det gå =) Båda är helt nya och kommer i obruten orginalförpackning.


Denna fick jag för 41 kr.


Och denna fick jag för 155 kr.

Jag är nöjd. Jag behöver lite tröjor nu till hösten, och jag tycket att båda är riktigt snygga, och priset kan man inte klaga på..

Karamellkungen vs Godisprinsen

Idag bestämde vi oss (jagodavid) för att åka och köpa lördagsgodis på Maxi. Vi skulle cykla, och det regnade, så det blev Maxi p.g.a att det ligger närmast. För några veckor sedan kunde man köpa karamellkungens godis på Maxi, men nuför tiden finns bara godisprinsen tillgängligt. Min äldsta bror jobbar på Karamellkungen och gillar inte detta.

Som säkert de flesta vet anklagar Karamellkungen Godisprinsen för att ha "härmat" dem. Jag kan hålla med. Namnet är snarlikt, och man kan se hur det hänger ihop. Karamellkungen har hotat att stämma dem om de inte byter namn och slutar referara till dem.

Jag sitter och kollar på påsen som står brevid mig i soffan. Det första man ser på framsidan av påsen är "Godisprinsen, Tronföljaren". Det säger väl en hel del? Deras lilla "prins" på framsidan påminner också om karamellkungens kung.
På baksidan av påsen kan man läsa detta:

Sagan om prinsen:
Godisprinsen var en mycket lyckligt lottad ung man som hade allt, och lite till. Men prinsen ville få ut mer av livet än att bli serverad av sin allsmäktige far, Konungen.

Så länge prinsen kunde minnas så hade konungen sålt godis till alla barn i vårt avlånga land. Han hade erbjudit allt vad ett barn kunde önska av godsaker.

Prinsen hade alltid varit imponerad av sin far, som till en början fann glädje i allt han gjorde, och sålde allt godis  som barnen tyckte om. Prinsen ville gärna vara med och hjälpa till, men konungen hade redan planer för prinsen. Han skulle inte få vara med i godisimperiet!

Snart märkte prinsen att hans far inte längre sålde godis för att glädja alla snälla barn, utan mer för att fylla sin guldkista. Droppen var när prinsens egna favoritsorter försvann från hyllorna för att hans far tyckte att de var för dyra! Den dagen kommer prinsen aldrig att glömma.

Nu bestämde sig prinsen för att utmana sin far. Han ville absolut visa att han var en värdig utmanare och inte minst en självklar arvtagare till tronen. Han skulle bli den största godiskungen!

Prinsens dröm skulle nu gå i uppfyllelse. Han skulle själv få välja de godissorter han ville ha, och inte minst skulle alla hans vänner få vara med och välja ut sitt favoritgodis!

Prinsen bestämde sig för att rida land och rike runt i sin jakt på de allra bästa godissorterna!


Usch usch- ut med godisprinsen och in med Karamellkungen! Länge leve kungen! =)
I fortsättningen, om jag blir sugen på godis, ska jag åka några extra hundrameter till Ica Profilen, och köpa mitt godis där. Ja. Det ska jag.





Linda

Som jag skrev skulle jag och Linda äta massa cholkad igår. Jag åt 4 rutor, sen gick det inte i någon mer på hela kvällen. Så så var det med det. Men vi hade det jättemysigt. Vi kollade på film och pratade gamla minnen. Linda är en sån där vän som jag tror att alla vill ha. Vi ses inte så särskilt ofta egentligen, men jag vet ändå att hon alltid finns där för mig när jag behöver henne. Och jag finns för henne. När vi blev vänner för några år sedan gick allting väldigt fort. För hon gick i min brors klass, och de var kompisar. En dag när jag var ute i trädgården kom de och cyklade tillsammans och stannade och pratade med mig. Senare på kvällen kom hon förbi igen när jag var ute och frågade om hon kunde få komma in och kolla på mitt rum. Jag tror att hon var kvar i 4 timmar. Efter det träffades vi nästan varje dag. Och jag har alltid kunnat lita på henne. Som sagt: en riktig vän.

Vänner är något man ska vara rädd om, och ta vara på. Som man brukar säga: vänner växer inte på träd.

Friluftsdag och choklad

Idag har jag haft friluftsdag med 'Idrott B-gruppen'. Vi har varit på ett ställe ute i kvarntorp som heter Äppellunden där vi gjorde massa samarbetsövningar i grupper. Jag hade en jättebra grupp, och vi hade verkligen kul. 2 stycken i min klass plurrade ner i vattnet, det var också kul ;) Jag klarade mig som tur var.

Det första vi gjorde när vi kom dit var att vi skulle ställa oss i en stor ring tillsammans, och sen skulle man berätta en och en vad man hade för förväntningar på dagen. Självklart skulle man börja med: "Hej, jag heter Emma", "Hej Emma". Sen sa man vad man tyckte och avslutade med "tack!" "tack, Emma!"

Imorgon är det fredag. Då ska jag träffa Linda. När hon var på Liseberg förra helgen vann hon 6kg marabou-choklad. Muuhaha.. Hon och jag ska bli två små söta chokladbollar imorgon =)


Lindas choklad :P

Nu är det höst på riktigt..

Nu sitter jag i skolan med mina allt för söta vänner!

I morse när jag gick till skolan ramlade det ner ett stort orange/gult löv framför mina fötter, och då insåg jag att det är första oktober och att hösten börjar idag! Visserligen har det hållit på ett tag, men för mig börjar hösten på riktigt när oktober börjar. Jag tycker att oktober är en mysig månad. Det är fint när löven färgas, och det är sådär lagom kallt. Inte för kallt. Och så fyller jag ju år =) Just detta år fyller jag ju 18... 18. Det låter bra =)

Idag ska jag och David åka och hälsa på Anders och Lovisa hemma hos Lovisa. Och jag tänkte baka en paj och ta med dit. Inte vilken paj som helst, utan Anders favoritpaj, som jag har bjudit på en annan gång.












RSS 2.0