LINDA 20 ÅR!

I går fyllde min (inte längre så lilla) Linda 20 år! Så detta ska firas med dunder och brak på klubben ikväll! Alltså gamla Zäta som numera heter GE Spot. Det kommer garanterat att bli en riktig kanonkväll! :D


En blåsig dag på havet




Shopping och PPA

I dag när jag kom hem från skolan åkte jag och David till Mareiberg en sväng. Det började med att vi skulle till hindersmässan i örebro, men det slutade med Marieberg. David hittade två stycken fina tröjor på MQ och jag hittade som vanligt mina kläder på Gina Tricot. De har alltid fina kläder, det tråkiga är bara att halva sveriges befolkning bär samma kläder. men men. Jag köpte i alla fall ett linne (nedan) och ett par ljusa jeans-leggings.

 

När jag och David åkte till bion i söndags hörde jag något riktigt bra på radion. Det var en smart tjej som inspirerade mig att tänka i hennes banor. I stället för att bara tänka vad hennes kläder kostade, räknade hon ut klädernas PPA. (Pris Per Användande), och på så sätt blir kläderna väldigt billiga.
 - Så om jag köper ett par jeans för 499 kr och använder de 150 gånger kommer dess PPA bara ligga på 3,30kr.

Eftersom jag får höra att min tatu var liiite väl dyr för sin storlek tänker jag nu börja beräkna dess PPA istället. Och då ska ni tänka på att jag faktiskt bär den varje dag. Nu efter 11 dagar ligger tatons PPA på 181,80kr. Och imorgon kommer det bara att vara 166,60kr. Helsmart!

Detta kommer att bli en seeeg dag

Nu sitter jag i skolan, och känner mig ganska lättad. För ungefär 1 timme sen redovisade vi vårt projektarbete för 2orna och några 3or och det gick bra trots allt. Det känns otroligt skönt att ha det avklarat nu! Nu är vi ett steg närmare studenten tjejor! 

I går åkte jag, Jennifer, Annica och Lollo in till stan efter skolan och gick i lite butiker. Jag tänkte om jag kanske skulle kunna hitta något fint och billigt att ha på mig på lördag, när vi ska fira Linda, som fyller 20 imorgon! Men det var på tok för varmt i alla butiker, så vi orkade inte gå där så länge. Så vi tog tåget tillbaka till Kumla och åt på Sibylla innan vi gick hem till lägenheten.

Där hade vi det mysigt och roligt hela kvällen. Jag skojar inte när jag säger att jag har träningsvärk i magen efter allt skratt. :D Vi gick och la oss runt klockan 1, och klockan 5 kunde vi inte sova längre. Varför sova när man kan sitta och prata och skratta istället? Detta kommer att bli en lång dag känner jag. Är trött som bara den!

 - Bilder kommer senare :D -

Uppfräshning av bloggen

Idag bestämde jag mig för att ordna till bloggen lite. Det kommer troligtvis ta ett tag innan jag är nöjd, men sånt är livet. (Jag har ändå inget bättre för mig) Jag har i alla fall precis gjort en ny header. Den får duga tills vidare. Jag har ju sagt att jag är värdelös på photoshop, det där var faktiskt den fösta saken en ens lyckats göra, så... Haha.

Nu vet jag däremot inte vad jag ska hitta på att göra för att få den snygg...men det kommer väl. Inte för att det är så många som läser här, men om någon vilsen stackare skulle ha klickat sig i här nu mitt under make-overn så får ni ha överseende :P

Mums!


Jag har varit sugen på pannkaka hela dagen idag, så när jag gick hem från skolan passade jag på att gå förbi maxi och köpa hem det som behövdes. Nu har jag äntligen tryckt i mig mina efterlängtade pannkakor med jordgubbssylt och vaniljglass! Och oj, så goda de var. Tyvärr orkade jag inte så många som jag hade hoppats på :P Men det positiva är att det räcker till David också.

...

Igår när jag och David var på bio kom det ett sms från Malin som helt oannonserat hade kommit hem till oss med en liten gåva, med eftersom vi inte var hemma fick hon lov att stå och knacka ett tag och sen slänga ner lilla gåvan i brevinkastet, (som innehöll familjen Gustafssons bilder från semestern).


Tack Malin! Du ska få mina bilder såfort jag bara hinner fixa det :P

Skola, skola och åter skola..

Det känns som om skolan tar upp all min lediga tid just nu, och det gör den förresten också. Sen jag kom tillbaka från resan har jag varit i skolan i 3 dagar, och haft 3 prov i engelska (har även ett kvar att göra denna vecka), och jag har fått uppgifter i natur och samhäll som jag inte ens kan räkna på mina och davids fingrar och tår tillsammans. Dessutom har jag lite uppgifter kvar i religion och konferens att göra. OCH projektarbetet ska redovisas på torsdag. Jiiipppi.. Jag har inget liv :) Med förmodligen kommer allt detta leda till att jag kanske får ett liv i framtiden. Ca 5 månader kvar till studenten nu. Jag har aldrig längtat mer!

Oj. Detta blev ett väldigt deprimerande inlägg. Förlåt. Jag kände bara för att skriva av mig lite.

Go´kväll

Nu har vi kommit hem från bion. Jag kan rekomendera Yes Man, den var riktigt rolig :) Nu är det snart dags för mig att sova om jag ska orka ta mig upp ur sängen tidigt imorgon bitti för att åka till skolan.. Just nu känns skolan riktigt jobbig. Jag har verkligen ingen som helst lust att gå dit...men det måste jag ju. Bara några månader kvar nu till studenten.
Kom igen Emma! Det här klarar du!

YES MAN

I kväll ska jag och David gå på bio och se yes man. Vi valde mellan den och the unborn, som också verkade bra. Men eftersom David ska jobba kväll nästa vecka, och jag ska vara hemma själv hela kvällarna ville jag inte se någon sjuk skräckfilm som kommer att skrämma livet ur mig när jag vandrar omkring helt ensam i lägenheten och sen ska försöka sova. Tänk er när jag står i badrummet och tvättar bort sminket med ögonen fulla med tvål och känner hur någon lägger en kall hand på min axel. När jag tillslut fått bort all tvål och panikslaget kollar upp står den lilla läskiga killen i the unborn och stirrar på mig..


HAHA.. Ursäkta mig. Jag vet att jag har blivit skadad av alla skräckfilmer jag sett och alla historier jag har hört i mina dar.

Nu ska jag och David gå ut och gå en promenad.

Ego Girl

David har lekt lite med sin kamera här idag, så den stod så fint uppställd med stativ och allt, och avtryckaren låg alldeles intill.. Det var helt enkelt som gjort för att jag skulle hoppa fram och leka lite.

Varning! Känsliga tittare varnas.






På den sista bilden visar jag mina valp-ögon, som ofta kommer fram i Davids sällskap om jag tycker mig behöva t ex ett par nya skor ;)

Nu ska vi åka hem till mamma och pappa och äta räkor! Hoppas att ni alla får en bra kväll.

Emma är Hemma

Nu har jag hämtat mig efter hemresan och känner att det är dags att skriva lite här.. Jag har haft en jättebra semester, och kände redan på Arlanda att jag inte ville åka hem än, utan vända tillbaka till värmen. När vi kom ut från flygplatsen möttes vi av en otäck kyla och slask, samtidigt som det snöade. Usch. Dessutom hade vi tänkt vara smarta och la ner vinterjackorna i våra resväskor för att ta fram de när vi kom till Arlanda, för att slippa bära på dem. Det var jättesmart tyckte jag, tills jag och Malin stod väsklösa vid rullbandet och infotavlan sa oss att de sista väskorna nu var ute på bandet. Jahopp.

Här kommer lite bilder:

MIAMI BEACH:


Malin på stranden, första dagen i Miami Beach.

 

HONDURAS:

En varm dag på beachen i Honduras, med sol och bad. Fick med mig ett par fina armband därifrån som jag köpte på stranden. Och så hittade vi stora ödlor eller vad det nu var som klättrade på bergsväggen.

 

BELIZE:

Malin, jag och Pia på båten som körde oss mellan Pärlan och fastlandet. På det här stället blev det mest bara shopping. Staden var ganska äcklig och vädret var sådär, så det blev inget bad.

 


MEXIKO:

Det här var ett fint ställe. Vi började med att gå en promenad och kolla in stan lite, sen letade vi på en taxi som körde en sväng med oss.

   

DRESS-UP-EVENING PÅ BÅTEN

Jag, Malin och de som städade våra hytter på båten. De var hur söta som helst.. Varje gång killen såg oss ropade han: aahh, emmaa and maaalin!

   

KEY WEST

Vi skulle egentligten ha åkt till Great Stirrup Cay, Bahamas, men eftersom att det blåste för mycket för att kunna ankra båten där blev det Key West, Florida istället. Inte fel alls. Vi hade underbart väder, och letade upp en strande där vi solade i flera timmar.

   

TILLBAKA I MIAMI:

Jag var där.. och jag har bildbevis. Det är så coolt! MIAMI INK

     

Om det finns någon som är intresserad kan jag lägga upp en liten bild på min lilla tato. Och om det är någon som inte vill se den då så får ni faktiskt blunda. Den är i alla fall liten, enkel och jättefin :)


Här träffade jag David efter att inte ha sett honom på nästan 2 veckor. Det var ett kärt återseende.

Någon som orkade kolla igenom allt? När jag har fått mamma och pappas bilder kanske jag kan lägga in någon som jag själv är med på också :P


Hejdå!

Nu ska jag åka vilken minut som helst.. Pappa kommer snart och hämtar mig här, och sen åker bilen/minibussen från Älvesta. Tänkte bara säga att ni får ha det så bra här hemma!

Och David! Vi ses ju på flygplatsen i New Jersey om 12 dagar! =)

2 dagar kvar!

Ujujuj, nu börjar det närma sig! Som jag har längtat efter den här resan! Det ska bli så himla kul att resa ihop med Malin igen också! Vi var ju på Kreta tillsammans med våra mammor 2006. Den här gången får ju papporna följa med också :P Satt och kollde på bilder förut, och hittade några bilder från Kreta-resan:

 
Malin och jag på ett vattenland som vi lyckades hitta till efter en låång och krokig väg med fullsatt buss utan luftkonditionering.


wwwiiiiiiieeeeee....!!
.

Och jag var blond på den tiden.. Detta var ungefär....hmm...2 månader innan jag träffade David min David.

Sååå.. Lite semester-bilder är väl alltid roligt? I alla fall för de som var med på semestern. Haha.
Jag vet att det har varit  ett väldigt tjat om min packning i bloggen de senaste dagarna, men nu tänkte jag bara meddela att jag har löst problemet på bästa sätt: Jag har fixat en ny större väska. :P

Jag ska få låna storasysters väska.. Den är precis lika rosa och fin som min egen, men en storlek större! :)

Förlust mot Kanada...

Det finns väl mycket man kan säga om matchen igår. Speciellt att den gjorde oss svenskar rasande! Visst..Sverige spelade inte så bra som de kan, men ändå. När man går på det andra lagets målvakt blir jag galen! Det var ju inte bara en gång det hände, utan 4-5 gånger! De är rätt att spelarna blir arga när de går på målvakten, för det gör man bara inte! Jag tyckte att det var så kul när bror var målvakt, och såfort någon puttade lite på honom var lagkamraterna där och skrek. Och jag tänkte tyst för mig själv: "Rör inte min bror =)".

Jaja. En förlust med 5-1 var i alla fall trist. Eller jag tycker att vi kan säga 3-1. (Tycker inte att vi räknar med de 2 sista målen som gick in i öppen kasse på slutet).


Kanada var det bästa laget spelmässigt. Men det känns surt att de vann på så fult spel..

Nu har jag sagt mitt i alla fall. Nu är det dags för frukost... Ha en bra dag! =)


3 dagar kvar!

Hej på er. Nu har jag tagiet en liten paus från packandet. Igen. Jag bestämde mig för att börja om från början, och tänka efter lite varje gång jag lade fram något på sängen! Det krävs drastiska metoder för att jag ska lyckas! Men nu börjar det i alla fall gå åt rätt håll, så det är ju positivt. Gårdagens "vad-väskan-ska-innehålla-förslag" var ju katastrof =)

Idag har jag iaf haft fullt upp. Hade iof en ganska lugn morgon. Tyvärr kunde inte Linda komma idag (eller hon fick inte för mig) för hon har blivit magsjuk. Stackaren. Men snälla mamma hjälpte mig att färga håret, och jag är jättenöjd med resultatet! Har också hunnit färga ögonbrynen och ögonfransarna, och varit förbi Marieberg en sväng. Jag har även varit hemma i Älvesta och ätit pizza och kollat på Färjestad - Brynäs. (Färjestad vann med 3-2, yeey)



Nu ska jag fortsätta med mitt.. Inatt ska jag upp till Micke och kolla på finalen i Junior-VM. Sändningen börjar 01.15 på svt1.
Goooo Sverige =)

Hej igen..

Jag kom inte så mycket längre med packningen.. Tvyärr.. Så nu har jag lagt det åt sidan och fortsätter imorgon istället... Imorgon ska jag även färga håret (Linda kommer hit och hjälper mig med det), och sen ska jag in till Örebro och färga ögonbrynen och ögonfransarna.. Efter det ska jag hem till mamma och pappa och fixa lite.. Så imorgon har jag fullt upp hela dagen. Om jag hinner måste jag göra lite skolarbete också...

Kom på att jag inte har lagt in någon bild från nyår, så jag slänger in ett par nu...


Jag, Micke, Erik, Håkan.


David, Tony och Linn.


När vi gick fram till torget vid 12-slaget träffade vi Malin :)

Att jag aldrig lär mig..

Det spelar nog inte roll hur många gånger jag reser, jag lär mig aldrig. Jag är helt värdelös på att packa! Jag började lägga fram det jag vill ha med mig på sängen.. och jag kan säga såhär: Jag är inte bra på matte, men jag kan räkna ut att det INTE kommer att få plats i min resväska. Suck. Det värsta är att jag inte är klar på långa vägar. Det är så mycket mer som måste med.. Nu är det väl bara att börja rensa ur lite.. Jag kanske inte behöver 11 bikinisar?







Önska mig lycka till! =)

4 dagar kvar!

Ja, nu åker vi snart. Det ska bli så kul, men jag har mycket att hinna med innan jag åker...
Igår var jag på Marieberg en sväng och köpte lite nödvändigheter till resan.. Lite hudkrämer o.s.v, smycken och hårfärg. Linda kommer hit och färgar mitt hår imorgon. Denna gång blir det lite mörkare, ungefär som jag hade i början när jag gick från blond till brunett. =)

(Färgen ser svart ut på bilden, men det är den INTE)



Just det, jag fixade till ett smycke igår också som jag blev nöjd med. Jag har länge viljat ha ett armband från Asos.com, men har väl tyckt att det blir lite dyrt att beställa därifrån.. Men igår när jag var på Marieberg hittade jag ett hårband i samma stuk. Med lite hjälp av min "gör-dina-egna-smycken-låda" blev det ett armband istället.

Mitt armband, Armbandet från Asos.com

Visst är det inte exakt likadant, men jag tycker att det blev snyggt. Jag betalade 29kr, och det andra kostar 135kr.


Fredag med photoshop

I morse vaknade jag och trodde att det var måndag. Men tänka sig, det är ju fredag! Det är visserligen inte så stor skillnad för mig eftersom att jag är ledig, men då är ju David ledig imorgon också =)

Just nu har jag slagit mig ner vid Davids dator och försöker förstå mig på hur photoshop fungerar. Jag kan säga att det inte går så värst bra.. Men någon gång ska väl till och med jag kunna lära mig det. Och det är ju ett bra tillfälle att sitta och prova mig fram när jag är själv hemma och inte direkt har något annat för mig. Det kan ju vara roligt att kunna.

Jag har i alla fall gjort lite nytta idag. Har hunnit med att städa hela lägenheten och diska allt disk från när mamma och pappa och Petter och Anna med barn var här och hälsade på oss igår. Fick två stycken Lasse Åberg Longdrink-glas av Petter och Anna, i försenad 18-års present.


Jag fick glasen med motiv 10 och 22.

2009

Ja. Nu är 2009 här, och helt plötsligt är det januari igen. Jag har funderat lite på vad jag har gjort det senaste året, och det mesta har väl varit bra måste jag säga! =)

Måste få sammanfatta året som har gått. Jag ser positivt och hoppar över de negetiva grejorna, och satsar på de positiva istället.


Bilden säger väl allt? :) 29/2-2008


En rolig dag i backen med Erik och David. Det var första gången för David, vilket gjorde det ännu roligare. Men han var faktiskt riktigt duktig. Nu vill jag åka igen! Har ju köpt ett par nya skidor som jag inte har fått prova än..


Från vinter till sommar. Visst hände det säkert mycket där emellan, men inget som verkar ha fastnat på bild. I år ska jag försöka ta lite mer kort när jag gör saker.. Jag har varit väldigt dålig på det..
Men i alla fall: Resan till Italien! Det var ett äventyr och en resa jag kommer att minnas. Det var kul att få uppleva både norra och södra Italien på en och samma resa. Men det kändes nästan som två helt olika land.


Vi fortsätter med resan till Göteborg. Det var en väldigt rolig resa med tanke på att vi åkte hela familjen. Jag, David, mamma, pappa, Erik, Micke, Adde, Anna, Samir och Rasmus. Vi åkte dit med en husvagn, en husbil och hyrde en stuga på campingen. En mysig resa med god mat, familjen och en tur till Liseberg.


Jag fyllde 18 år! En stor dag. Firade dagen tillsammans med min familj, och med vännerna några dagar senare.




Vad vore man utan sina vänner? Jag har haft många trevliga dagar, både i skolan, och utanför skolan med dessa tjejer. En riktigt tjejkväll med skatt tills man får ont i magen är ett måste!


Lilla söta Elnah. Året har gett oss många trevliga stunder med Davids underbara familj!


Sen blev det helt plötsligt jul! Här står jag och bakar lussebullar hemma hos Anna och Samir! Julstämning på hög nivå. Måste även nämna att bullarna blev riktigt goda! ;)


Jag har skaffat mig en ny dator som jag är väldigt nöjd med. Det är alldeles lagom stor för mig =)


Julkul på Liseberg med David min David. En kväll att minnas. Även om jag höll på att frysa fötterna av mig njöt jag av varenda sekund.


Jag tänkte avsluta med en bild hemifrån oss. Hyllan har kommit på sina plats, och granen står så grann och lyser upp vår tillvaro. (I alla fall min) Vi har hunnit med att fira jul två gånger, och igår var det nyår.

Vi spenderade kvällen hemma hos min äldsta bror Micke. En kul kväll med trevliga människor, god mat (mmm, Jennys potatisgratäng var gudomlig) och hade allmänt trevlig. Vid 12-slaget gick vi fram till Kumla torg för att kolla på fyrvekerierna, (vilket var en besvikelse). Träffade en Malin med resfeber också. Vi drar ju om 7 dagar :D


RSS 2.0